Saturday, June 02, 2007

Fool in the box

Free Online κυκλοφορία του demo των παιδιών με επτά κομμάτια και το artwork του cd.
Δεν θα σταθώ ούτε στην επαγγελματική δουλεία που έχει γίνει, ούτε στα πολύ καλά κομμάτια, που απ' το πρώτο κιολας άκουσμά τους, φανερώνουν ότι αυτή η μπάντα έχει τα φώτα να απασχολήσει πολύ στο μέλλον την αγγλόφωνη σκηνή της χώρας.
Αντιθέτως, θα σταθώ στο μέσο που και σε αυτή την περίπτωση είναι το πιο βροντερό μήνυμα.
Το "7" της τελευταίας Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ασχολήθηκε με την πειρατεία, την οποία σε μέγιστο, αν όχι ολοκληρωτικό βαθμό, ευνοούν οι νέες τεχνολογίες λόγω των ευρέως γνωστών τους ικανοτήτων εύκολης και γρήγορης αναπαραγωγής-διακίνησης των έργων της τέχνης (σε κινηματογράφο μουσική, βιβλίο κτλ.).
Σύμφωνοι. Καλό όμως θα ήταν να αρχίσει να γίνεται όλο και πιο συχνά τόπος μας και η άλλη πτυχή των νέων τεχνολογιών και της ελεύθερης διακίνησης. Κινήσεις σαν αυτή των Fool in the box δείχνουν ότι το "τσάμπα" δεν απαξιώνει πάντα την έννοια της τέχνης και ότι κάθε άλλο παρά δημιουργικό μαρασμό προμηνύει. Και αυτό αξίζει τα περισσότερα μπράβο στο demo τους.

1 comment:

ART DISTRO COLLECTIVE said...

tsekarete to videoclip twn fool in the box edw http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=62516577

www.myspace.com/stratisch